AMV-kilpailu

Voittajat

Voittajat on nyt julkaistu, ja voit tarkistaa ne täältä!

Aikataulu

Kilpailun ilmoittautuminen alkaa: 30.05.2020.
Kilpailun ilmoittautuminen päättyy: 16.08.2020 klo 23.59.
Tuomarit suorittavat esikarsinnan: 17.-26.08.2020.
Esikarsinnan tulokset ilmoitetaan osallistujille 27.08.2020 mennessä.

Finaalilähetys

Tänä vuonna AMV-kilpailu järjestetään streamia, jota voi maksutta katsoa omalta älylaitteelta. Finaali lähetetään omalta palvelimeltaan ja Kompassi-kirjautumisen takaa. Näin toimimalla mahdollistamme laadukkaan ja tekijänoikeuksia kunnioittavan lähetyksen. 

Perusasiat ja rajoitukset

Kilpailuun saa osallistua itse tehdyllä musiikkivideolla, joka on koottu käyttämällä animaatiota tai pelejä lähdemaasta riippumatta. Voit myös koota videosi käyttämällä sarjakuvan materiaalia lähdemaasta riippumatta. Olet mukana kilpailun esikarsinnassa, kun lähetät kilpailutyösi arvioitavaksi 16.08.2020 klo 23.59 mennessä. Kilpailun ilmoittautumisessa tulee ilmoittaa oikea nimi järjestäjien tietoon, mutta itse kilpailussa voit halutessasi esiintyä pelkällä nimimerkillä.

Videot tulee lähettää järjestäjien ilmoittaman tiedostojen lähetyspalvelun kautta. Lähetysohjeet löytyvät sääntöjen lopusta. Muita kanavia pitkin lähetettyjä videoita ei hyväksytä, eikä myöskään YouTube-linkkejä. Kilpailuun ei hyväksytä mukaan videoita, jotka ovat olleet finaalissa, palkintosijoilla tai saaneet kunniamainintoja muissa suomalaisissa AMV-kilpailuissa.

Videota ei saa julkaista ennen finaalia. Julkaisemiseksi lasketaan myös editointiprosessin esitteleminen julkisesti esimerkiksi streaming-palveluissa.

Videon sisällöstä suurimman osan (vähintään 60 %) tulee olla animaation, pelin tai sarjakuvan materiaalia. Usean eri lähdemateriaalin käyttö samassa videossa on sallittua. Videon äänisisällön tulee olla pääasiallisesti musiikkia, mutta myös esimerkiksi lyhyiden puhuttujen dialogiosuuksien sisällyttäminen videoon on hyväksyttävää.
Äänisisällöstä suurimman osan (vähintään 60 %) tulee olla musiikkia niin, että musiikkivideon määritelmät täyttyvät; esimerkiksi ainoastaan trailerien, TV-mainosten tai vanhojen suomidubbien dialogiosuuksien käyttäminen eivät täytä tätä vaatimusta. Emme hyväksy videoita, joissa on huono äänenlaatu.
Videossa ei saa näkyä alkuperäisiä TV-kanavien logoja eikä tekijöiden nimet sisältäviä versioita alku- tai loppuanimaatioista (op/ed). Lisäksi tuomareille toimitettavassa versiossa videosta ei saa näkyä tekijän nimeä, nimimerkkiä tai muuta tekijän yksiselitteisesti paljastavaa tunnistetta. Tekijän tiedot voivat kuitenkin esiintyä kilpailussa näytettävään versioon.

Kilpailija voi myös lähettää videonsa ohessa kuvia editointiprosessistaan (maskauksia, efektejä, kohtia, joihin kiinnitti erityistä huomiota jne.). Nämä toimitetaan tuomareille videon ohessa. Kuvat editointiprosessista eivät myöskään saa sisältää videon tekijän nimeä, nimimerkkiä tai muuta tekijän persoonallista tunnistetta.
Käytä videossasi laadullisesti parasta mahdollista saatavillasi olevaa materiaalia. Suositeltuna videotiedostomuotona on MP4, mutta hyväksymme myös muut yleisimmät tiedostomuodot. Suositellut resoluutiot videoille ovat 1920x1080 tai 1280x720. Pienin hyväksytty resoluutio on 480x360.
Nettistreamin sulavuuden takaamiseksi suosittelemme maksimissaan 30 fps videoita. Otathan huomioon, että mikäli videotiedoston toistamisessa ilmenee ongelmia, kilpailun järjestäjä saattaa joutua muuntamaan videon toimivaan tiedostomuotoon. Pyri tallentamaan videosi siinä resoluutiossa, jossa käyttämäsi lähdemateriaali on.

K18-materiaali ei ole sallittua, joten olethan harkitsevainen videon sisältösi suhteen. Videon pituus on minimissään 1 minuutti 30 sekuntia (1:30) ja maksimissaan 5 minuuttia (5:00).

Jokainen kilpailija saa lähettää kilpailuun arvioitavaksi enintään 3 videota. Myös yhteistyössä usean tekijän kesken tehdyt videot ovat sallittuja, mutta nämä lasketaan jokaiselta siihen osallistuneelta tekijältä yhdeksi videoksi. Jos siis osallistut useamman eri videon tekemiseen, nämä kaikki lasketaan mukaan tähän enimmäismäärään. Yhteistyövideon voittotilanteessa vähintään kaksi editoijaa pyritään ottamaan huomioon palkittaessa, aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista.

Kilpailun AMV-vastaava, tuomari, tai heidän välitön lähipiirinsä (kumppani, puoliso, perheenjäsen) eivät saa osallistua kilpailuun.

Kilpailussa ei käytetä kategoriajakoa, vaan videot esitetään AMV-vastaavan valitsemassa järjestyksessä. Järjestäjä ei vastaa virheellisten yhteystietojen tai järjestäjästä riippumattomien sähköpostin toimitusongelmien aiheuttamista vahingoista.

Videoiden tarkistus lähetysvaiheessa

Videot kannattaa pyrkiä lähettämään ajoissa. Järjestäjät tarkastavat saapuvia videoita ilmoittautumisen aikana säännönmukaisuuden varalta ja ilmoittavat ongelmista osallistujille. Mikäli ilmoittautumisaikaa on vielä jäljellä, osallistujalla on mahdollisuus tehdä tarvittavat korjaukset säännönmukaisuuden korjaamiseksi. Mikäli videota ei korjata säännönmukaiseksi, se hylätään. Ongelmatilanteissa otamme aina yhteyttä lähettäjään.

Esikarsinta ja tuomarointi

Ilmoittautumisen päätyttyä videot lähetetään tuomaristolle esikarsintaa varten. Esikarsinnassa tuomarit valitsevat videoista ne, jotka tullaan näkemään AMV-kilpailun finaaliesityksessä. Sekä karsituille että finaaliin päässeille ilmoitetaan esikarsinnan tuloksista sähköpostitse.
Esikarsinnan jälkeen tuomaristo valitsee finalisteista voittajat. Sama video ei voi saada kahta tuomaripalkintoa päätuomaristolta. Finaalin jälkeen halukkaille osallistujille lähetetään palautteet videoista. Jokainen tuomari kirjoittaa oman palautteen videosta sitä pyytäneille. Mikäli haluat videostasi palautteen, voit pyytää sitä vastaamalla AMV-vastaavan sähköpostiin esikarsinnan tuloksista.

Tuomarit

Tuomaristo julkaistaan myöhemmin.

Palkinnot

Tuomaripalkinnot

  • Paras komedia
  • Paras tragedia
  • Paras visuaalinen
  • Paras upbeat
  • Kilpailun paras video (pääpalkinto)

Erikoispalkinnot

  • Yleisön suosikki
  • AMV-vastaavan suosikki
  • AMV.fi: Paras 2020-luku

Tuomaripalkinnot

Paras komedia

Tällä perinteeksi muodostuneella palkinnolla haetaan videota, joka saa nauruhermon herkiämään, hymyn huulille ja joka on haluamallaan tasolla erittäin viihdyttävää sekä hauskaa katsottavaa. Tässä videossa viihdyttävyys on ensiarvoista.

Paras tragedia

Näytä meille kertomuksesi tuskasta, surusta ja menetyksen kivuista. Tässä videossa ilon pilkahdukset ovat harvassa, ja keskitytään elämän negatiiviseen puoleen. Tuota meille teos, jonka hahmoihin tuomarit pystyvät samaistumaan, ja jossa on kaikki murhenäytelmän tunnusmerkit.

Paras visuaalinen

Tämän videon tulee olla silmiä hivelevä kokonaisuus. Lopputulos voidaan saavuttaa kauniilla kohtausvalinnoilla, saumattomilla vaihdoksilla, teknisellä luovalla toteuttamisella tai vaikka kaikilla kolmella. Häikäise tuomareiden näkökenttä ja jätä videolla mieleenpainuvin vaikutus. Tämän palkinnon kohdalla editoija uskaltaa myös olla kokolailla luova ja toteuttaa jotain täysin uutta visuaalista kokemusta.

Paras upbeat

Elämme poikkeuksillisia aikoja ja kaikki kaipaamme piristystä arkeemme. Upbeat-video voi olla rakennettu kappaleen kirkas ja mukaansatempaava sanoma mielessäpitäen tai se voi olla puhdas hyvänmielenvideo. Tärkeintä on, että video jättää positiivisen mielikuvan negatiivisen sijaan, ja tekee tämän myös muun kuin huumoriarvon turvin.

Kilpailun paras video

Haetaan videota, joka on tuomaritiimin mielestä se kilpailun ehdoton helmi. Luonnollisesti arvioinnissa painotetaan kaikkia editoinnin ja visuaalisuuden osa-alueita tasapuolisesti. 

Erikoispalkinnot

Yleisön suosikki

Kilpailuohjelman aikana järjestetään myös “yleisön suosikki” -äänestys, jossa suosikkiaan voivat äänestää kaikki finaaliesityksessä paikalla olevat.

AMV-vastaavan suosikki

Kilpailun AMV-vastaava palkitsee myös oman suosikkivideonsa. Video voi olla minkälainen tahansa, mutta yksinkertaisuudessaan tärkein elementti on, että se vetosi AMV-vastaavaan.

AMV.fi teemat: Paras 2020-luku

Teemoina ovat vuosikymmenet. Teemaan hyväksytään kaikki kyseisenä vuosikymmenenä julkaistut kappaleet. Julkaisupäivä lasketaann ensiesityksestä tai kappaleen single/levyjulkaisusta, riippuen tiedon saatavuudesta. Lopullinen todistusvastuu kappaleen vuosikymmenestä on osallistujalla. Jo aiemmin julkaistuista kappaleista tehdyt uudet cover-versiot lasketaan aina oman uuden julkaisuvuosikymmenensä tuotteeksi. Ilmoitathan selkeästi kilpailuun ilmoittautuessasi, mikäli haluat osallistua myös kyseisen kilpailun teemapalkintoon ja todenna että julkaisuvuosi on 2020. Voittajaa valittaessa vastaavat pyrkivät ottamaan mukaan arviointiin kaikki teemaan sopivat videot. Otathan huomioon, että kappaleen julkaisuvuosi saattaa jäädä huomaamatta, mikäli sitä ei ole selkeästi ilmoitettu. Pääasiallinen vastuu tietojen ilmoittamisesta ja palkintoon osallistumisesta ovat siis kilpailijalla itsellään.

Mikäli haluat osallistua AMV.fi -teemaan jossakin tietyssä kilpailussa, mutta olet epävarma kappalevalinnastasi, olethan yhteydessä: kira@amv.fi. Teemakilpailujen ristiriitatilanteet käsitellään AMV.fi -aktiivien yhteistyönä. Mikäli kilpailuun ei saavu yhtään teemaan sopivaa videota, palkintoa ei jaeta. Erikoispalkinnossa toimii erillinen tuomaristo muusta kilpailusta, joka on Traconissa seuraava: AMV.fi -edustaja, Tracon 2020 AMV-vastaava ja Yleisön edustaja. Tuomarit julkaistaan myöhemmin.

Kaikki palkinnot jaetaan ohjelman lopuksi. Palkinnot postitetaan voittajille finaalin jälkeisinä viikkoina. Järjestäjät varaavat oikeuden muutoksiin palkinnoissa oman harkintansa mukaan.

Henkilötietojen käsittely

Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan AMV-vastaavan, tapahtuman järjestäjien ja lähetyspalvelimesta vastaavien toimesta. Kilpailussa ilmoitetaan finalistivideoiden tekijöiden nimet tai nimimerkit heidän oman valintansa mukaan, sekä videon tiedot.

Videoiden lähetys

Nimeäthän tiedostosi muodossa: ”Nimimerkki-Videon_nimi”. Jos et käytä nimimerkkiä, korvaa tiedostonimen Nimimerkki muodolla EtunimiSukunimi. Lähetä videot Velhosto Xfer-lähetyspalvelun kautta.
Siirry osoitteeseen http://xfer.velhosto.fi/
Kirjoita Lähetyskoodi / Transfer
code: tracon20-amv
Kirjoita seuraavalle sivulle sähköpostiosoitteesi, nimesi ja nimimerkkisi muodossa: ”etunimi sukunimi (nimimerkki)” sekä Lähettäjän viite / Sender Reference -kohtaan videon tiedot: videon nimi, lista käytetystä audio- ja videomateriaalista sekä osallistutko videolla AMV.fi -teemapalkintoon. Mikäli tiedot eivät mahdu kenttään, voit lähettää tiedot erillisessä tekstitiedostossa. Tee tämä etenkin, jos lähetät monta tiedostoa samalla kertaa.
Tämän jälkeen voit ladata palvelimelle haluamasi video-, kuva- ja tekstitiedostot. Järjestelmä sallii usean tiedoston lähettämisen samalla kertaa. Mahdollisissa ongelmatilanteissa kokeile ensin sivun käyttöä toisella selainohjelmalla. Mikäli ongelmia yhä ilmenee, ota yhteyttä AMV-vastaavaan.

Yhteystiedot

Mikäli ilmenee kysymyksiä kilpailuun liittyen, otathan yhteyttä AMV-vastaavaan sähköpostitse osoitteeseen amv@tracon.fi
Kilpailu järjestetään Tracon ja AMV.fi:n yhteistyönä. Kilpailun sääntöihin voidaan tehdä muutoksia taiteellisten käytäntöjen osalta yhteistyössä tapahtuman edustajan ja AMV.fi:n kanssa. AMV.fi varaa oikeuden muutoksiin.

Ristiriitojen ratkaisu

Ensisijainen taho ristiriitojen käsittelyssä on kyseisen kilpailun AMV-vastaava, joka toimii sekä AMV.fi:n että tapahtuman edustajana. Kunkin kilpailun vastaava, tarvittaessa yhteistyössä muun tapahtumaorganisaation kanssa, toimii ylimpänä vastuuhenkilönä ja tekee lopullisen linjanvedon ristiriitatilanteissa. Vastaavan tulee käsitellä hänelle osoitetut asialliset reklamaatiot kohtuullisessa ajassa. Ristiriitatietoja voidaan käyttää apuna sääntöjen kehittämisessä, kuitenkin niin, että asiaan mahdollisesti liittyvien kolmansien osapuolten identiteettiä ei missään olosuhteissa paljasteta edelleen.

Mikäli jostain syystä asiaa ei saada ratkaisua AMV-vastaavan kanssa, voi kilpailun osallistuja, tuomari, vastaava tai muu tapahtuman edustaja kutsua koolle AMV.fi:n hätäkokouksen. Kokoukseen kuuluu kolmesta viiteen sellaista AMV.fi:n aktiivia, jotka eivät osallistu kyseiseen kilpailuun. He voivat antaa ristiriitatilanteesta suosituksen tai toimenpide-ehdotuksen vastaavalle. Lopullinen päätösvalta säilyy kuitenkin vastaavalla.