World Cosplay Summit 2021 Video Championshipin karsintakilpailun hakuohjeet

 

World Cosplay Summit 2021 järjestetään Video Championshipinä! Sunnuntaina 8.8.2021 järjestettävään Video Championshipiin voi osallistua tämän karsintakisan kautta. Lue alla olevat ohjeet tarkasti ja lähetä hakemuksesi!

Karsintakisassa kilpaillaan videoesityksillä, aivan kuten Video Championship -finaalissa. Karsintaan osallistuvat cosplayaajat lähettävät hakemuksenaan sekä videoesityksensä että lyhyen esittelyn puvuistaan. Näiden perusteella aiempien vuosien WCS-alumneista ja cosplayvideoiden ansioituneista tekijöistä koottu tuomaristo valitsee edustajan vuoden 2021 Video Championshipiin. Valitut edustajat julkistetaan kesäkuussa 2021 myöhemmin keväällä ilmoitettavalla tavalla.

Karsinnan voittajille ilmoitetaan etukäteen. Jos he eivät halua ottaa edustuspaikkaa vastaan, edustajiksi valitaan automaattisesti seuraavalle sijalle sijoittunut pari. Voittajat sitoutuvat toimittamaan pyydetyt dokumentit (pukuportfolio, pukuvideo, muut tiedot) ajoissa karsinnan järjestäjille. Voittajat saavat vielä parannella videoesitystään karsinnan jälkeen, mutta parantelu ei saa aiheuttaa viivästyksiä lopullisen videon lähettämisessä.

Kaikki karsintaan osallistuvat videot voidaan julkaista tai esittää Traconin nettisivuilla tai sosiaalisessa mediassa.

 

Hakemuksen sisältö ja lähettäminen

Hakemus täytetään annettuun pohjaan: Lataa pohja

Hakemuksen ohessa osallistujat lähettävät linkin videoesitykseensä. Videoesityksen voi laittaa esimerkiksi pilvipalveluun (Google Drive tms.) tai suoratoistopalveluun (YouTube tms.). Muista tarkistaa julkisuusasetukset: videon ei tarvitse olla täysin julkinen, mutta karsinnan järjestäjien tulee voida jakaa tai ladata video tuomaristolle lähetettäväksi.

Hakemus ja videoesitys lähetetään yhtä aikaa osoitteeseen adreena [ät] tracon.fi. Hakemuksia otetaan vastaan 1.-13.6.2021.

Lisätietoja saa osoitteesta adreena [ät] tracon.fi.

 

Aikataulu

1.6. klo 00: Hakemusten vastaanottaminen alkaa

13.6. klo 24: Hakemusten vastaanottaminen päättyy

ennen 20.6.: Voittajien julkistus - tarkempaa tietoa julkistuksen tavasta myöhemmin keväällä (voittajille ilmoitetaan etukäteen)

Karsinnan voittajien aikataulu:

30.6. Pukujen esittelyportfolio sekä esittelyvideo pukutuomarointia varten

7.7. Videotiedosto Video Championshipiä varten, tiedot videolla käytetystä musiikista yms.

8.8. World Cosplay Summit Video Championship

 

Säännöt

Luethan näiden suomennettujen ohjeiden ja sääntöjen lisäksi huolellisesti myös osallistumista koskevat säännöt sekä Video Championshipin finaalin säännöt. Suomenkieliset säännöt koskevat ensisijaisesti karsintakisaa ja englanninkielisissä asetetaan säännöt myös Video Championship -finaaliin osallistumiselle.

Karsintaan osallistumiseen liittyvät säännöt:

- Karsintaan osallistutaan kahden hengen tiimeinä. Yksin tai enemmän kuin kahden hengen tiiminä ei voi osallistua.

- Osallistujien tulee olla Suomen kansalaisia tai pysyviä asukkaita.

- Ikärajaa osallistumiselle ei ole, mutta alaikäisen osallistujan huoltajan tulee vahvistaa lupa osallistumiselle. Kisajärjestäjät voivat tarvittaessa olla yhteydessä huoltajaan. Video Championshipin voittajat saatetaan kutsua Japaniin vuonna 2022, joten matkaan tulee kyetä myös ilman huoltajaa tai huoltajan omalla kustannuksella.

- Video Championshipin finaalin osallistujien on pystyttävä osallistumaan finaalin palkintojenjakoseremoniaan sunnuntaina 8.8.2021 sekä mahdollisiin muihin online-esiintymisiin.

- World Cosplay Summitin hengen mukaisesti lähdemateriaalin tulee olla japanilainen manga- tai animesarja, peli tai tokusatsu-sarja. Lähdemateriaali ei saa olla K18-luokiteltua. Fanitaide-, live action -versiot yms. on kielletty. Pukujen ei tarvitse olla uusia tai karsintaa varten tehtyjä.

- Pukujen tulee olla kisaajien itse tekemät. 75% puvusta on oltava itsetehtyä ja pieni apu on sallittua. Täysin muokkaamattomia ostettuja osia ei huomioida tuomaroinnissa.

 

Tavallisen lavaesityksen sijaan Video Championshipissä luodaan videoesitys. Videoesityksen enimmäispituus on 2 minuuttia 30 sekuntia. Pituuden ylitys katsotaan suoritusta heikentävänä tekijänä. Videoesityksen tulee olla ensisijaisesti kisaajien kuvaama, mutta ulkopuolisen kuvaajan käyttäminen on sallittua. Videoesitys saa olla jo aiemmin kuvattu, jos se ei riko säännöissä asetettuja rajoituksia.

 

Videoesitykseen liittyviä rajoituksia ja ohjeita:

- Videoesityksessä käytettävän musiikin tulee olla tekijänoikeusvapaata tai kisaajilla itsellään tulee olla tekijänoikeus siihen.

- Videoesityksen dialogin suositellaan olevan englanniksi tai suomeksi. Japanin käyttöä ei suositella.

- Kisaajien tulisi tehdä videoesityksensä leikkaaminen, äänikäsittely ja muut videoeditoinnin peruasiat itse. Erikoistehosteisiin saa pyytää apua ulkopuoliselta tekijältä, mutta kaikki ulkopuoliset avustajat on nimettävä videon lähettämisen yhteydessä.

- Videoesityksessä saa esiintyä muitakin hahmoja kuin kisaajat, mutta heidän roolinsa tulee olla toissijainen ja kisaajien on oltava ensisijaisesti näkyvillä. Kisaajat voivat esittää videolla useita hahmoja, mutta näitä hahmoja ei arvioida osana pukuja. Avustajien ja ylimääräisten hahmojen pukuja ei arvioida, joten myös ostetut puvut on sallittu. Myös videolle animoituja hahmoja saa käyttää, poislukien lähdemateriaalin alkuperäisten hahmojen tai suorien kopioiden käyttö.

- Kisaajat saavat olla kokonaan pois ruudulta yhteensä korkeintaan 15 sekuntia. Pidemmät poissaolot lasketaan suoritusta heikentävänä tekijänä.

- Videoesityksen tekniset tiedot:

Ääni: Full Stereo 192 kbps

Kuva: 1920x1080 pikseliä, resoluution 1080p, kuvasuhde 16:9

Tiedosto: MOV, AVI tai WMV

 

Videoesityksen teossa tulee ottaa huomioon sekä laki että paikalliset koronaohjeet ja -rajoitukset!

Videoesityksessä tulisi turvallisuussyistä käyttää vain sellaisia asejäljitelmiä yms. jotka voisit tuoda myös coniin.

Videoesityksessä on kielletty seuraavat elementit:

- ostetut miekat yms. teräaseet

- aidot tuliaseet ja lyömäaseet

- aito tuli tai vaaralliset aineet

 

Videoesityksessä EI SAA OLLA:

- alkuperäistä taidetta tai logoja, esimerkiksi pelisarjan logoa tai hahmon kuvaa

- tekijänoikeuksien alaista musiikkia tai äänitehosteita

- asiatonta seksuaalista käytöstä tai puhetta

- selkeää väkivaltaa tai liiallista näyteltyä väkivaltaa, verta, oksennusta

- vihapuheeseen, itsemurhaan tai kiusaamiseen yllyttämistä

- vaarallisia tilanteita, jotka voivat johtaa loukkaantumiseen tai haastavat katsojan kokeilemaan samaa

- Luvaton kuvaaminen yksityisellä tai julkisella alueella ei ole sallittua. Kuvauspaikan siivoaminen yms. on kisaajien vastuulla eikä videokuvauksista saa aiheutua pysyvää tuhoa kuvauspaikalle.

Jos epäilet jonkin ideasi rikkovan jotain näistä säännöistä, olethan etukäteen yhteydessä karsinnan järjestäjiin (adreena [ät] tracon.fi).

 

Tuomarointi karsinnassa

Tuomaroinnissa arvioidaan sekä pukuja että videoesitystä. Puvuista arvioidaan videolta nähtävissä olevaa yhdennäköisyyttä lähdemateriaalin kanssa, pukujen käsityön laatua sekä teknistä taitavuutta. Videoesityksestä arvioidaan idean toteutusta (tarinan/kohtauksen rakentamista), esiintymisen vaikuttavuutta (esiintymisen taitoa ja varmuutta) sekä yleistä vaikuttavuutta (toteutuksen näyttävyys tai viihdyttävyys).

Painotus tuomaroinnissa on videoesityksellä, joten pukuja arvioidaan videolla nähdyn perusteella. Pukujen painoarvo lopputuloksesta on kolmasosa. Kriteerit perustuvat finaalisääntöjen kriteereihin ja painotuksiin, mutta karsinnassa niitä käytetään ilman pisteytysjärjestelmää. Finaalin tuomaroinnissa pukuja arvioidaan myös pukuportfolion perusteella.

Puvuista arvioidaan cosplayaajien päällä olevia vaatekappaleita, peruukkeja yms. osia, sekä käsissä pidettäviä proppeja kuten miekkoja yms. Lavastusta ja videolla olevia animaatioita arvioidaan osana videoesitystä, mutta ei osana pukujen arviointia. Sama pätee video championship -finaalin tuomaroinnissa.

 

Henkilötietojen käsittely

Hakemusten yhteydessä kerättäviä henkilötietoja käsitellään luottamuksellisesti, ainoastaan ilmoittautumisen käsittelyä varten. Hakemukset toimitetaan pienelle ryhmälle suomalaisia tuomareita. Vain lopulliseen finaaliin lähtevien osallistujien tiedot toimitetaan kansainvälisen kilpailun järjestäjille. Tätä poikkeusta lukuunottamatta tietoja ei luovuteta ulkomaille. Julkisesti voidaan ilmoittaa finaaliin valittujen henkilöiden nimi sekä hahmotiedot, mutta ei muita henkilötietoja.

Karsinnan tietosuojaseloste

Henkilötietojen käsittelyä koskevissa kysymyksissä vastaa Iris Rönkkö, jonka tavoitat sähköpostitse osoitteesta iris.ronkko(ät)gmail.com.