AMV-kilpailun voittajat

AMV-kilpailun voittajat ja perustelut:

Paras upbeat
Erittäin taidokas ja hyväntuulinen video. Efektejä on videossa käytetty juuri sopivasti, korostaen kappaleen ja videomateriaalin yhtenevyyttä. Alusta loppuun asti läsnä pysyi iloinen ja menevä tunnelma. Leikkaukset olivat onnistuneita ja ajoitukset hyviä. Video onnistui siinä, mihin pyrkikin: tuottamaan kokonaisuuden, jota oli mielekästä katsoa. Tuomaristolle jäi hymy huulille tämän videon jälkeenkin. Luottamus ystäviin on ystävyyttä.
Novani - Rollercoaster

Paras tragedia
Video kertoo halutun tarinan mutkattomasti ja editoija hallitsee sujuvan siirtymien käytön. Kappale- ja lähdemateriaali sopivat uskomattoman hyvin yhteen. Efektit tukevat videossa kehitettyä omaa kerrontaa, kuitenkaan tätä häiritsemättä. Tunnelma on käsinkosketeltavissa ja videosta jää haikea tunnelma katsojalle. Videon käsittelemä teema on uskottava ja tuomarit pystyivät eläytymään videon tuntemuksiin. Alueestaan huolimatta hallitsee täysin sen, mitä tekee ja siksi onnistuukin erittäin taidokkaasti.
Estasia - Laastari

Paras komedia
Energinen huumorivideo, johon on ujutettu ajankohtaisia aiheita. Komedia on toimivaa, eikä tämä video tottele stereotyyppisen huumorivideon kaavaa, vaan lähtee rohkeasti kokeilemaan rajojaan. Editointi on siistiä ja maskaukset toimivia, selkeästi vaivaa tähän videoon on nähty. Materiaalivalinnat sekä musiikki sopivat saumattomasti yhteen. Videossa on lähdetty rohkeasti pois alkuperäisen lähdemateriaalin tontilta luomaan omaa tarinaa, ja videon onkin näin ollen erityisen kekseliäs. Tässä on kaikki, mitä voi videolta toivoa.
Puhehuhe - JoJo's Bizarre Musical

Paras visuaalinen
Kaunis ja toimiva kokonaisuus, jossa videon tarinan juonikaari on selkeä. Tekninen osaaminen on korkeatasoista. Flashit ja efektit tukevat selkeästi rytmiä ja näitä elementtejä on videossa juuri sopivasti. Editoija hallitsee videonsa kategorian lainalaisuudet onnistuneesti, haastavasta lähdemateriaalista huolimatta. Leikkaukset ovat huolellisesti toteutettuja ja videon flow on saatu pysymään rikkoutumattomana alusta loppuun.
Fugu - Just for a Moment

Yllätyspalkinto:
Paras yhdistelmä
Mielenkiintoisesti alkava ja rohkean haastavaan musiikkivalintaan tehty video. Päällimmäisenä mieleen jää tarkka ja hyvälaatuinen jälki, tekijällä on selkeästi taitoa editoinnin saralla. Old school -tyylivalinta sopii videoon ja voisi joissain tapauksissa olla riskivalinta, mutta tämän videon kohdalla se toimii ja tukee lopputulosta. Videosta jää hyvin mieleen taitavasti tehdyt erilaiset kameraliikkeet, efektit ja maskaukset. Tekstit ovat sopivia ja ne on sijoiteltu onnistuneesti. Badass gangstalyfe.
Sceleri & JustCacto - Outlawz

AMV-vastaavan suosikki
Kaunis video, joka kosketti AMV-vastavaa henkilökohtaisesti. Henkilöhahmojen tuntemusten läpikäyntiin on helppo samaistua ja tästä videosta ei tunteiden vuoristorataa puutu. Rohkeasti pidemmillä leikkauksilla toteutettu video, jonka tarkkaan harkitut vaihdokset toimivatkin tämän vuoksi erityisen hyvin. Editoija selkeästi hallitsee tunnelman vangitsemisen. Tällä kertaa tuomarit sattuivat olemaan samoilla linjoilla vastaavan kanssa palkittavista videoista, tietämättä etukäteen vastaavan valitsemaan suosikkia.
Estasia - Laastari

AMV.fi: Paras 2020-luku
Video oli ehta kertomus juuri tältä hetkeltä, tältä aikakaudelta. Hienoa yleistunnelmaa ja eheää juonta tuki erinomainen sisäinen synkka. Video uskalsi kokeilla monipuolisesti erilaisia ilmaisutyylejä, eikä tyytynyt tuttuihin ja turvallisiin ratkaisuihin. Osa tuomareista tunsi lähdemateriaalin ja osa ei, joten näimme kaikki eri videon - mutta näimme kaikki videon, josta pidimme.
Xinnamon - Soldiers

Kilpailun paras video
Taitavasti editoitu video, joka tarinansa puolesta kuljettaa katsojan loppuun asti. Video pitää katsojan hyvin otteessaan alusta asti mielenkiintoisilla siirtymillä ja efekteillä. Tekstit osuvat sopiviin saumoihin, eikä niitä ole ollenkaan liikaa. Siirtymät ovat videoon todella toimivia, eivätkä lähde liiallisiin erikoisuuksiin. Maskaukset ja efektit näyttivät erinomaisilta ja niistä näkee, että videoon on upotettu monia tunteja. Animoinnit ja leikkaukset ovat ammattitaitoisesti tehtyjä. Todella erityinen ja top-tier video.
SabiChii - No Angels

Yleisön suosikki
Video sai eniten ääniä yleisöäänestyksessä.
Puhehuhe - JoJo's Bizarre Musical